Višňovský aj napriek najhoršej sezóne ešte stále má chuť hrať

10.04.2012 Celý región

Los Angeles 10. apríla (TASR) - Pre Ľubomíra Višňovského bola uplynulá sezóna v zámorskej NHL sklamaním, chuť na hokej však nestratil. Najproduktívnejší obranca profiligy z minulého ročníka sa "zviezol" na nepresvedčivých výkonoch jeho Anaheimu Ducks a zaznamenal najnižší bodový zisk za posledných 7 sezón, navyše sa mu nevyhýbali ani zdravotné problémy.

Anaheim, ktorý mal vyvážený káder, prešpikovaný osobnosťami i mladou krvou, mal iba vlažný úvod, horšie pokračovanie a napokon finiš už nedokázal dotiahnuť do získania miestenky v play off. V auguste tridsaťpäťročný Višňovský odohral 68 zápasov s bilanciou 6 gólov a 21 asistencií.

"Bol som nahnevaný počas sezóny, pretože som sa necítil v pohode. Mám pocit, že to bola pre mňa najhoršia sezóna v kariére," priznal bez okolkov pre Los Angeles Times skúsený zadák. Slovák šiel do sezóny po zranení ramena, ktoré limitovalo aj jeho účasť na minuloročných MS v Bratislave. Neskôr bol nútený vynechať takmer celý súťažný mesiac od 11. novembra, pretože pri blokovaní strely mu puk zlomil prst na pravej ruke. Rozlúčku so sezónou, posledný zápas Ducks taktiež neabsolvoval pre nešpecifikované zranenie.

"Sebavedomie som mal počas ročníka veľmi nízke," doplnil Višňovský, pre ktorého sa sezóna už skončila, keďže s reprezentačnou kariérou skončil už po minuloročných MS na Slovensku.

Višňovského herná pohoda už bola raz vo vážnej kríze - pred sezónou 2008/2009 ho vedenie LA Kings nečakane vytrejdovalo do Edmontonu a vo v tom čase najhoršom tíme profiligy mal problémy vyrovnať sa so zmenou dresu. Z trápenia ho vytrhol návrat do slnečnej Kalifornie počas ročníka 2009/2010 a našiel si stabilné miesto v defenzíve "káčerov". V Anaheime mu zostáva z kontraktu ešte jeden rok a po nasledujúcej sezóne sa stane neobmedzeným voľným hráčom. "Napriek všetkému chcem hrať. Na začiatku novej sezóny tu chcem byť znovu so svojimi spoluhráčmi," dodal zadák.

V tíme Anaheimu uvažujú o ukončení kariéry viacerí, okrem Višňovského je na pretrase budúcnosť veteránov z fínskej légie - Teemu Selänne a Saku Koivu sa stanú neobmedzenými voľnými hráčmi už v lete a pohrávajú sa s myšlienkou konca kariéry v NHL.
 

Vyberte región